Smørholdige og luftige horn

For et par uger siden stod jeg tidligt op en søndag morgen og legede med dej til horn til søndagsmorgenbordet. Det lykkedes rigtig fint. Smørholdige og samtidig luftige og sprøde. De vakte glæde rundt om bordet og ser tilmed flotte ud. Se opskriften herunder.

Smørholdige og luftige horn

Forb. tid 1 time 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 1 dl vand lunkent
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g mel
  • 6 g Optimax bageenzym
  • 50 g smør blødt
  • 1 æg til pensling
  • sesamfrø til pyt

Sådan gør du
 

  • Hæld vandet i røremaskinens skål
  • Opløs gæren i vandet
  • Tilsæt sukkker og æg og rør rundt
  • Bland mel, salt og bageenzymer og tilsæt det skiftevis med det bløde smør mens røremaskinen ælter dejen ved lav hastighed.
  • Ælt ca. 10 min. og hold lidt igen med melet. Hellere for lidt end for meget. Dejen skal være lidt klistret men ikke mere end at du kan rulle den ud på et meldrysset bord.
  • Tag dejen ud på et meldrysset på og rul den ud til en rektangel (ca. 40×15 cm) og skær dejen ud i 8 trekanter.
  • Rul trekanterne sammen fra den brede ende af og form dem til horn
  • Lad hornene hæve tildækket på en bageplade i 45 min. Har du en hulplade kan du med fordel bruge den. Se mit billede.
  • Varm ovnen op til 200° (varmluft) med en bradepande i bunden.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
  • Sæt pladen i oven og hæld 1 dl vand i den varme bradepande i bunden af ovnen
  • Bag hornene i ca. 14-15 min. – luk dampen ud af ovnen efter de første min. og igen et par gange inden de er færdige.
  • Lad hornene køle af på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering