2 timer – så kan du servere morgenboller.
Jeg elsker at stå tidlig op og nyde roen og stilheden i køkkenet mens manden sover og det lige så stille bliver lyst udenfor.
Morgenboller
Ingredienser
- 2 dl lunken vand
- 25 g gær
- 2 dl yoghurt nat.
- 200 g durummel
- 75 g smeltet smør
- 1 æg
- 1 spsk rørsukker
- 2 tsk salt
- 500 g hvedemel Jeg bruger mel med 12% protein indhold
- mælk til pensling
Sådan gør du
- 1. Opløs gæren i lunken vand2. Tilsæt yoghurt og durummel og ælt dejen3. Tilsæt smeltet smør, sukker, salt og et pisket æg4. Tilsæt hvedemel, og ælt til dejen er blød og slipper fingrene5. Lad dejen hæve 1 time under et viskestykke.6. Form dejen til 12 boller og lade dem efterhæve lunt på en bageplade med bagepapir og et viskestykke over, i 30 min.7. Lav et par snit i hver bolle (forsigtig og på skrå). Pensl med mælk og drys lig mel over.8. Sæt en skål med granitskærver i bunden af ovnen og varm op til 200 grader varmluft.9. Sæt bollerne i ovnen og hæld 1 dl. vand kogende vand over granitskærverne, og skynd dig at lukke ovnlågen.10. Bag bollerne i ca. 15 min. Luk dampen ud efter 10 min.