Lige før december banker på, fik jeg denne søndag lyst til at tage det hele lidt på forskud – så søndagskaffen blev hjemmebagt formfranskbrød med pålæg, og nykogte klejner serveret til den dampende varme kaffe.
Mums det var lækkert og hyggeligt – og jeg har frosset nogle ned så jeg hurtigt kan koge nogle flere.
Bløde lækre klejner der smager og dufter af jul
Ingredienser
- 500 g mel
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 2 æg
- 1 dl fløde
- 1 tsk hjortetakssalt
- 1 citron revet skal fra den
- 500 g palmin til at koge klejnerne i
Sådan gør du
- 1. alle ingredienser samles til en dej der hviler i køleskabet 1 time2. Rul dejen ud og skær den ud i ruder med en klejnespore3. Vrid klejerne og kog dem i palminen ca. 1 min. til de er gylden bruneKlejerne kan fryses ned – vredet og klar til at blive kogt. (lig madpapir imellem lagene når du fryser dem ned).Tø dem op en dag du trænger til lidt juleklejner og kog dem i palmin ca. 1 min. til de er gyldne brune.