Når man skal op og på arbejde, men gerne vil servere friskbagt franskbrød til morgenkaffen!

Selvom morgenerne slet ikke er så hektiske som normalt, da ingen skal ud af døren, men istedet arbejde hjemmefra i øjeblikket, så er jeg bare ikke så meget morgen menneske at jeg orker at stå op flere timer før, for at røre dej, hæve og bage. Men jeg vil alligevel gerne servere friskbagt morgenbrød. Derfor er keywordet KOLDTHÆVNING.

Jeg rørte i går til aften en franskbrødsdej sammen, formede brødet og satte det i køleskabet. Til morgen da vækkeuret ringede, tog jeg brødet ud af køleskabet, tændte ovnen og gik i bad.
Dernæst bagte jeg brødet i 25 min. mens jeg satte kaffe over – hyggelig morgen.

Vil du også servere nybagt franskbrød for familien i morgen tidlig uden at stå op før hønsene, så får du opskriften her.

Dejlig dag til Jer alle.

Koldthævet franskbrød (lille)

Forb. tid 14 timer 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 1

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 100 g tipo 0 hvedemel Eller pizzamel
  • 45 g durummel
  • 6 g salt
  • 5 g sukker
  • 9 g hvedesur
  • 6 g bageenzymer
  • 2,5 g tørgær
  • 225 g vand
  • 18 g solsikkeolie

Pynt

  • Birkes

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Alle ingredienser røres sammen på røremaskinen. Først 10 min. ved lav hastighed og dernæst 5 min. ved høj hastighed til dejen er blank og smidig.
  • Lad dejen hvile i skålen i 15 min med husholdningsfilm over.
  • Tag dejen ud på bordet og for det til et brød – spændt godt op. fugt med lidt vand og drys birkes på, Snit dejen og lig den i en smurt bageform.
  • Sæt bageformen i en plastpose og lad den stå på bordet i 1 time.
  • Sæt brødet i køleskabet i 12-18 timer alt efter hvad der nu passer bedst i din planlægning.

Dag 2

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft med en skål granitskærver i bunden.
  • Tag brødet og ud lad det stå på køkkenbordet en lille times tid mens du går på badeværelset 🙂
  • Nu er graniskærverne godt varme. Sæt brødet i ovnen og hæld 1,5 dl. vand over skærverne. Dæk ovnens ventilationshuller godt til.
  • Bag brødet ca. 25 min i ovnen. Tag skærverne ud og luk dampen ud ca. 10 min. før brødet er færdigt.
    Velbekomme.

Noter

Da vi kun er to herhjemme, bager jeg hellere ofte men ikke så store portioner.
Dette er et lille franskbrød.
Min brødform til dette måler: 23x13x6,5 (længe/bredde/højde)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering