Den lækreste tomattærte

Timian, feta, rødløg, olivenolie er nogle af de skønne ingredienser i denne tærte.

Denne søndag blev søndagskaffe udvidet til at omfatte frokost og dernæst kaffe og kage ovenpå.

Min familie har altid været glad for tærter, så jeg tænkte at jeg ville overraske dem med en lidt anden slags tærte end dem vi hidtil har fået.
Jeg gennemsøgte nettet og stødte på en tomattærte.
Da madlavning aldrig har været min stærke side, så er et vigtigt parameter, at det skal være nemt, ikke alt for tidskrævende og ikke 117 ingredienser.
Dernæst må det godt ligne en million og smage vidunderligt. Og alle disse kriterier blev opfyldt ved denne frokost.

Jeg valgte at servere en salat af feldsalat og radiser og agurk. Dertil lavede jeg en cremefraichedressing med sennep og purløg.

Mums det blev godt og der blev spist op.
Opskriften passer til 4-5 pers. til frokost incl. en skål salat.

Tomattærte

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Tærte
Antal 4

Ingredienser
  

Mørdej

  • 120 g hvedemel
  • 60 g speltmel
  • ½ tsk salt
  • 120 g smør
  • 3 spsk koldt vand

Fyld

  • 1 kugle frisk mozarella
  • 100 g babyspinat
  • 250 g cherrytomater
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 1 rødløg
  • 100 g fetaost
  • Olivenolie
  • Salt & peber

Tilbehør

  • 1 bakke feldsalat
  • ½ agurk
  • 1 bdt. radiser
  • Evt. groft brød/flutes

Sådan gør du
 

  • 1. Bland begge slags mel og salt sammen.
    2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
    3. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet 30 min.
    4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir.
    5. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede dej, nedad henover en smurt ildfast form. Jeg brugte en tærteform på 11×35 cm. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op af kanterne. Skær evt. kanterne til.
    6. Skær mozarella i skiver.
    7. Skyl spinaten og damp i det vand som hænger ved.
    8. Vrid spinaten godt fri for vand.
    9. Skær tomaterne i både og hak rosmarinen fint.
    10. Halver løget og skær det i skiver.
    11. Fordel mozarella, dampet spinat, løg og tomater på tærtebunden.
    12. Smuldr fetaosten over og drys med rosmarin.
    13. Dryp lidt olivenolie over og krydr med salt og peber.
    14. Bag tærten midt i en forvarmet ovn ved 200° varmluft, i 20-25 min.
    15. Skyl salaten og slyng den tør. Skær agurk i tern og radiser i skiver.
    16. Vend salat med agurk og radiser og server til tærten – evt. sammen med groft brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering