Go Back

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser
  

  • 6,5 dl vand
  • 10 g gær
  • 100 g hørfrø
  • 10 g honning
  • 50 g havreklid
  • 600 g hvedemel med 12% protein
  • 10 g bageenzym kan undlades

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt alle øvrige ingredienser
  • Lad røremaskinen ælte dejen i ca. 15-20 min. til den er glat og smidig
  • Smør en 5 liter condibøtte eller skål med låg, med raps olie (vær obs på at dejen hæver til 3 dobbelt størrelse)
  • Hæld dejen i beholderen, sæt låg på og sæt den i køleskabet i 12-24 timer

Dag 2

  • Varm ovnen op til 250 grader (alm) med dit bagestål i ovnen, eller med en alm. bageplade derinde.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10-12 stykker vha en dejspartel og fordel bollerne på 2 stykker bagepapir.
  • Flyt bagepapiret med bollerne over på dit varme bagestål eller bageplade og bag bollerne i ca. 14 min.
  • Obs. Bag en plade af gangen.
  • Lad bollerne køle af på en rist.