Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Æblekage med mazarinbund
Udskriv
Pin Recipe
Antal
8
personer
Ingredienser
Mazarinbund
250
g
marcipan
revet
200
g
sukker
250
g
smør
blødt
3
æg
100
g
mel
1
knsp
salt
Æblemos
500
g
æbler
skrællet og skåret i tern
3
spsk
sukker
2
tsk
vaniljesukker
2
spsk
vand
3
blade
husblads
citronsaft
Chokolademousse
250
g
mørk chokolade
5
dl
fløde
2
blade
husblads
Yderligere pynt
Små kagekugler, guldstøv eller lign.
Sådan gør du
Mazarinbund
Pisk marcipan, smør og sukker sammen
Tilsæt æggene et af gangen og piske godt ind imellem
Sigt mel og salt og vend det i med en dejskraber
Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden
Bag bunden ved 180° (alm.) i ca. 40 min.
Lad kagen køle helt af.
Sæt kagen på et fad. Sæt kageplast rundt om og sæt ringen fra springformen rundt om
Æblemos
Lig husblads i blød i koldt vand
Kom æbletern, sukker og vaniljesukker og vand i en gryde, og kog det indtil en del af væden er fordampet og æblerne er så bløde at det nærmer sig mos.
Smag til med citronsaft.
Tag gryden af komfuret og smelt husblasen i æblemosen
Lad æblemosen køle ned til stuetemperatur og fordel den oven på mazarinbunden.
Sæt kagen på køl indtil æblemosen har sat sig.
Chokolademousse
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Smelt chokoladen (evt. i mikroovnen) og varm fløden op i en gryde.
Smelt husblads i fløden og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2-3 min. og rør det så sammen til en blank chokoladefløde.
Hæld det i en frysepose og kom det på køl (evt. i fryseren) til det har en temperatur på 5 grader.
Hæld den kolde chokolade i en skål og pisk den til den bliver luftig og fast. Pas på ikke at piske for meget - så det skiller!
Kom moussen i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt toppe oven på kagen. Pynt dernæst med det du har lyst - f.eks. kagekugler eller guldstøv.
Noter
Inspiration er hentet hos Micki Cheng