Go Back

Æblekage med mazarinbund

Antal 8 personer

Ingredienser
  

Mazarinbund

  • 250 g marcipan revet
  • 200 g sukker
  • 250 g smør blødt
  • 3 æg
  • 100 g mel
  • 1 knsp salt

Æblemos

  • 500 g æbler skrællet og skåret i tern
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk vand
  • 3 blade husblads
  • citronsaft

Chokolademousse

  • 250 g mørk chokolade
  • 5 dl fløde
  • 2 blade husblads

Yderligere pynt

  • Små kagekugler, guldstøv eller lign.

Sådan gør du
 

Mazarinbund

  • Pisk marcipan, smør og sukker sammen
  • Tilsæt æggene et af gangen og piske godt ind imellem
  • Sigt mel og salt og vend det i med en dejskraber
  • Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden
  • Bag bunden ved 180° (alm.) i ca. 40 min.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Sæt kagen på et fad. Sæt kageplast rundt om og sæt ringen fra springformen rundt om

Æblemos

  • Lig husblads i blød i koldt vand
  • Kom æbletern, sukker og vaniljesukker og vand i en gryde, og kog det indtil en del af væden er fordampet og æblerne er så bløde at det nærmer sig mos.
  • Smag til med citronsaft.
  • Tag gryden af komfuret og smelt husblasen i æblemosen
  • Lad æblemosen køle ned til stuetemperatur og fordel den oven på mazarinbunden.
  • Sæt kagen på køl indtil æblemosen har sat sig.

Chokolademousse

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Smelt chokoladen (evt. i mikroovnen) og varm fløden op i en gryde.
  • Smelt husblads i fløden og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2-3 min. og rør det så sammen til en blank chokoladefløde.
  • Hæld det i en frysepose og kom det på køl (evt. i fryseren) til det har en temperatur på 5 grader.
  • Hæld den kolde chokolade i en skål og pisk den til den bliver luftig og fast. Pas på ikke at piske for meget - så det skiller!
  • Kom moussen i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt toppe oven på kagen. Pynt dernæst med det du har lyst - f.eks. kagekugler eller guldstøv.

Noter

Inspiration er hentet hos Micki Cheng