Go Back

Æbletrifli

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredients
  

Æblemos

  • 3 æbler
  • 1,5 spsk sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 1/5 dl vand

Knas

  • 25 g mandler
  • 25 g hasselnødder
  • 25 g havregryn
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g sirup
  • 10 g smør

Øvrigt

  • 2,5 dl piskefløde
  • bær til pynt. Jeg har brug ribs.

Instructions
 

Æblemos

  • Skræl æblerne og skærm dem i tern
  • Halver vaniljestangen og bland kornene med lidt af sukkeret
  • Kog æbler, vaniljekorn, sukker og den tomme vaniljestang, til æblerne er møre.
  • Hæld mosen i en skål og køl den ned.

Knas

  • Hak nødder og mandler groft
  • Smelt smørret på en varm pande.
  • Kom havregryn, nødder og mandler på panden og rør rundt.
  • Tilsæt sirup og vaniljesukker og rør rundt. Lad det stege under omrøring til det har fået en flot gylden farve. (ca. 10 min.).
  • Lad dit knas køle af på et stykke bagepapir.

Anret triflien

  • Pisk fløden let.
  • Fordel mos, knas og fløde skiftevis i dine glas. Slut af med fløden. Pynt evt. med ribs eller andre bær.

Notes

Inspiration fra Mummum.