Go Back

Brydebrød med ost og pesto

Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 8 Stykker

Ingredienser
  

  • 2 dl lun mælk
  • 25 g gær
  • 25 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 350 g hvedemel

Pesto

  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 lille håndfuld frisk persille
  • 2-3 fed hvidløg
  • 25 g parmasanost eller Grana ost
  • 2 Kugler mozzarellakugler

Pensling og pynt

  • 1 æg til pensling
  • sesamfrø til drys

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen godt igennem. Dejen må godt være lidt klistret. Sæt dejen til hævning 1 time, tildækket og et lunt sted.
  • Blend alle ingredienserne til pestoen, pånær mozzarella kuglerne som du blot skærer i små stykker.
  • Rør de fleste af mozzarella stykkkerne sammen med pestoen.
  • Rul dejen ud og skær den ud i 8 stykker.
  • Fordel pestoen på de 8 stykker, luk stykkerne godt sammen og tril til en bolle.
  • Placer bollerne i en smurt springform beklædt med bagepapir i bunden.
  • Lad brødet hæve tildækket i 20 min.
  • Pensl brødet med æg og drys med sesamfrø og de resterende små stykker mozzarella.
  • Bag brødet i 20-25 min. ved 200° (alm.)
  • Lad brødet køle af på en rist.