Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Chokoladeboller
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
20
minutter
min
Tilb. tid
1
time
t
44
minutter
min
Antal
12
stk
Ingredienser
250
g
sødmælk
koldt
1
spsk
sukker
25
g
gær
1
æg
500
g
hvedemel
1
tsk
stødt kardemomme
1
tsk
salt
70
g
smør
blødt
125
g
mørk chokolade
1
æg
til pensling
Sådan gør du
Hak chokoladen groft (undgår en masse små stykker da de er med til at farve dejen).
Stil chokoladen på køl
Opløs sukker og gær i sødmælken
Tilsæt ægget og rør rundt
Tilsær mel og kardemomme og ælt ca. 1 minut på røremaskinen
Tilsæt salt og ælt yderligere i 5-6 min. ved lav til mellem hastighed til dejen er blank og smidig.
Tilsæt smørret og ælt igen ca. 1 min.
Hæld dejen ud på bordet og ælt forsigtigt den kolde chokolade ind i dejen
Sæt dejen til hævning i en skål dækket med låg eller cellofan og et viskestykke, i 1 time.
Hæld dejen ud på bordet og del dejen i 12 stykker (jeg vejer mine af så de bliver helt ens)
Placer bollerne på en bageplade. Dæk dem med cellofan og et viskestykke og lad dem efterhæve i 30 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ca. 13-14 min. ved 210° (alm. ovn).
Lad bollerne køle af på en rist
Noter
Opskriften er fra Pilens køkken.