Go Back

Chokoladekage med bær

Mummum
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Antal 8 personer

Equipment

  • Springform på 22 cm.

Ingredienser
  

  • 100 g smør
  • 30 g kakao
  • 270 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 2,5 dl mælk
  • 2 æg

Flødeskum med bær

  • 100 g frosne bær Jeg brugte jordbær og hindbær
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 dl fløde

Pynt

  • friske bær
  • chokolade
  • Citronmelisse

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180° alm.
  • Smelt smørret og rør kakaoen ud heri.
  • Bland sukker, vaniljesukker, bagepulver og mel.
  • Tilsæt æg, mælk og det smeltede smør med kakao, og pisk det e hele godt sammen med en el-pisker til dejen er ensartet.
  • Hæld dejen i en springform med bagepapir i bunden og smurt med smør langs kanterne.
  • Bag kagen i ca. 40 min. Kagen er færdig når du kan stikke en strikkepind i den og den kommer rent op igen.
  • Lad kagen køle af i formen før den tages ud.

Flødeskum med bær

  • Kog de frosne bær med sukker og citronsagt i ca. 10 min. til en del af væsken er fordampet og det nærmest har en kompotagtig konsistens, og lad det køle helt af.
  • Piske flødeskummet og bland de kogte bær i.
  • Pynt kagen med skummet, friske bær, chokolade og citronmelisse, eller hvad du nu har lyst til.

Noter

Jeg bagte chokoladekagen dagen før og pakkede den ind i en plastpose, ligesom jeg kogte bærrene og satte dem i køleskabet til næste dag.
Så var det nemt, og hurtigt næste dag, at piske fløden og blande de kogte bær i, samt pynte kagen.