Go Back

Citronfromage

Forb. tid 15 minutter
Antal 8

Equipment

  • El-pisker

Ingredients
  

  • 8 blade husblas
  • 6 store æg
  • 200 g sukker
  • 2 citroner
  • ½ L fløde
  • citronmelisse til pynt

Instructions
 

  • Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse
  • Knug vandet fra husblasen og smelt det i en skål i microovnen i 10 sek. eller over vandbad
  • Riv skallen på citronerne og pres saften fra dem.
  • Bland den smeltede husblads med citronsaften og dernæst citronskallen.
  • Rør 2-3 skefulde æggemasse i husbladsen, en af skefuld af gangen, for at temperere.
  • Rør nu husbladsblandingen i skålen med den piskede æggemasse, stille og roligt mens der røres rundt.
  • Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen (gem lidt at flødeskummet til at pynte med)
  • Hæld fromagen i en skål og sæt den på køl i nogle timer til den er stivnet.
  • Sprøjt den resterende flødeskum ud som toppe før servering, og pynt evt. med lidt citronmelisse-blade.