Go Back

Durumboller

Forb. tid 1 time 5 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Antal 14 stk

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 1/2 L lunken vand 36-37 grader
  • 450 g durummel
  • 200 g manitobamel
  • 12 g bageenzymer
  • 12 g salt

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet i røremaskinens skål
  • Bland alle øvrige ingredienser og hæld det i vandet
  • Lad røremaskinen ælte dejen i ca. 8-9 min. på mellem hastighed og sluttelig 2 min. på høj hastighed til dejen slipper skålens kanter og bund og er fint glat og elastisk
  • Fugt hænderne og hiv op i dejen så den strækkes lang, og fold den ned - drej skålen lidt og gør det igen og sluttelig en 3. gang.
  • Sæt husholdningsfilm over skålen og dæk med et viskestykke. Lad dejen hvile nu i 15. min.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen med din dejskærer i 14 dele.
  • Fordel bollerne på 2 bageplader med bagepapir.
  • Drys lidt durummel på hver bolle.
  • Dæk begge plader med husholdningsfilm og et viskestykke og lad bollerne hæve i 40 min.
  • Varm ovnen op til 250 grader og bag en plade af gangen i ca. 12 min. til de er flotte gyldne.
  • Lad bollerne køle af på en rist.