Go Back

Flutes

Antal 4

Ingredienser
  

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk olie jeg bruger koldpresset rapsolie
  • tsk salt
  • 450 g hvedemel
  • 8 g bageenzym kan sagtens udelades
  • 1 æg til pensling
  • sesamfrø/salt & peber/birkes eller lign. til drys

Sådan gør du
 

  • Lun mælken og hæld den i røremaskinens skål
  • Opløs gæren i mælken
  • Tilsæt olien
  • Bland mel, bageenzym og salt og tilsæt i væsken under omrøring
  • Ælt til dejen til den er helt er smidig og glat (ca. 6-8 min.)
  • Lad dejen hæve i skålen i 45 min.
  • Tag dejen ud på et meldrysset b ord og del dejen i 4.
  • Form til flutes og lig dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad flutesene efterhæve i 30 min.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med det du har lyst til. Jeg har brugt hhv. sesamfrø og salt/peber.
  • Snit brødene med en skarp kniv men pas på ikke at skære luften ud af brødene. (Et hurtigt skråt snit)
  • Bag flutesene v/210° alm. ovn i 13 min.

Noter

Ønsker man en helt sprød skorpe kan man med fordel bage med damp: Sæt en bradepande i bunden af ovnen når du tænker den og samtidig med at du sætter brødene ind, hælder du 1 dl kogende vand i bunden af bradepanden og skynder dig at lukke ovnlågen, og dækker lufthullerne i ovnen til.
Tag bradepanden ud efter 5-6 min.
Man kan også bage flutesene på et bagestål som forinden varmes op på samme måde som bradepanden.