I en skål blandes vand og salt til saltet er opløst
tilsæt tørgær og pisk det grundigt til gæren er opløst
Tilsæt melet og rør det dejen grundigt sammen (ikke ælte men røre).
Når alt melet er vådt sættes der låg på skålen eller der kommes husholdningsfilm over, og skålen sættes i køleskabet. Dejen skal nu koldhæve i alt fra 12-24 timer.
Tag dejen ud af køleskabet når den har hævet mellem 12 og 24 timer, som det nu passer dig bedst.
Spænd et stykke bagepapir ud i bunden af en springform og smør formen med olivenolie
Kom dejen i formen og stræk og fold den ind over sig selv nogle gange.
Sæt husholdningsfilm over formen og sæt den til hævning ved stuetemperatur i 2-3 timer.
Forvarm ovnen til 230 grader (alm.)
Når dejen er hævet godt op og fylder formen ud til kanterne, fordeles 1/4 dl olivenolie ud over dejen og med våde hænder prikker du nu fordybninger i dejen.
Drys flagesalt og rosmarin ud over dejen
Bag brødet midt i ovnen i ca. 20-25 min. til det er sprødt og gyldent.
Lad brødet køle af på en rist inden det skæres ud.