Go Back

Foccaciabrød

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 12 timer
Antal 4 personer

Equipment

  • Springform på 22 cm.

Ingredienser
  

  • 235 ml vand ca. 25 grader
  • 7 g salt
  • 3 g tørgær
  • 250 g tipo00 mel eller hvedemel med højt proteinindhold
  • 1 spsk olivenolie
  • ¼ dl olivenolie til at komme oven på dejen
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • ½ spsk flagesalt

Sådan gør du
 

  • I en skål blandes vand og salt til saltet er opløst
  • tilsæt tørgær og pisk det grundigt til gæren er opløst
  • Tilsæt melet og rør det dejen grundigt sammen (ikke ælte men røre).
  • Når alt melet er vådt sættes der låg på skålen eller der kommes husholdningsfilm over, og skålen sættes i køleskabet. Dejen skal nu koldhæve i alt fra 12-24 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet når den har hævet mellem 12 og 24 timer, som det nu passer dig bedst.
  • Spænd et stykke bagepapir ud i bunden af en springform og smør formen med olivenolie
  • Kom dejen i formen og stræk og fold den ind over sig selv nogle gange.
  • Sæt husholdningsfilm over formen og sæt den til hævning ved stuetemperatur i 2-3 timer.
  • Forvarm ovnen til 230 grader (alm.)
  • Når dejen er hævet godt op og fylder formen ud til kanterne, fordeles 1/4 dl olivenolie ud over dejen og med våde hænder prikker du nu fordybninger i dejen.
  • Drys flagesalt og rosmarin ud over dejen
  • Bag brødet midt i ovnen i ca. 20-25 min. til det er sprødt og gyldent.
  • Lad brødet køle af på en rist inden det skæres ud.