Go Back

Fransk Citrontærte

Antal 8

Equipment

  • 1 tærteform på 26 cm. i diameter

Ingredienser
  

Bund

  • 250 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivsspids salt
  • 120 g smør
  • 1 æg sammenpisket

Citroncreme

  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 125 g sukker
  • 1 dl citronsaft
  • 2 citroner fintrevet skal heraf
  • 1 spsk majsstivelse
  • 50 g smør

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1 tsk citronsaft

Sådan gør du
 

Bund

  • Mel, flormelis, salt og smør hældes i en foodprocesser hvor det køres sammen til det er ensartet.
  • Hæld det over i en skål og saml dejen med det sammenpiskede æg.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og vend dejen i en smurt tærteform (26 cm) - uden bagepapir. Tryk dejen fast og prik huller med en gaffel.
  • Bunden skal nu blindbages. Dette gøres ved at dække dejen med et stykke bagepapir og fylde tørrede bønner i. Bag nu bunden i ovnen i 10 min. ved 175 grader (varmluft).
    Tag så bønnerne ud og bagepapiret af og bag bunden yderligere 8-10 min. til den er pæn gylden.

Citroncreme

  • Æg, æggeblommer, sukker, citronsaft og majsstivelse kommes nu i en gryde og piskes sammen under opvarmning ved jævn varme. Når cremen begynder at tykne tages gryden af varmen og smørret piskes i lidt af gangen.
  • Cremen fordeles nu på tærtebunden. Sæt derefter tærten på køl.

Marengs

  • Pisk æggehvider skummende med en el-pisker. Tilsæt 3-4 spsk sukker og citronsaften og fortsæt med at piske til æggehviderne er helt stive. Hæld dernæst resten af sukkeret i lidt efter lidt mens du stadig pisker.
  • Kom Marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt marengsen på i små toppe på tærten.
  • Bag tærten i ovnen ved 250° (alm) i 5-10 min. til marengsen er gylden.
  • Hvis du godt kan lide det mørke lidt brændte look (se mit billede), så kan du brænde toppene lidt med en gasbrænder efterfølgende, som den man bruger til Crème brûlée.