Go Back

Franske flutes

Forb. tid 1 time 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter

Ingredienser
  

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel med højt protein indhold
  • 10 g bageenzym kan undlades
  • 10 g frysepulver kan undlades
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • sesamfrø til pynt

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i den lunkne mælk
  • Tilsæt halvdelen af melet, bagenezymerne og frysepulveret og lad røremaskinen røre det godt rundt.
  • Tilsæt salt og olie og dernæst det resterende mel. Lad røremaskinen ælte dejen til den er fin glat og ensartet.
  • Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 1/2 time.
  • Del dejen i 4 stykker og form til flutes ved at trykken dejen flad, folde den ind over sig selv og rulle den til et flute.
  • Lig flutesene på et stykke bagepapir, dæk dem med et viskestykke og lad dem efterhæve 1/2 time.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø, og snit brødet.
  • Varm ovnen op til 225 grader med en bradepande i bunden af ovnen.
  • Sæt flutesene i ovnen og hæld 1 dl. vand i bradepanden, og skynd dig at lukke ovnlågen.
  • Bag dem i 13-15 min til de er flotte gyldne. Luk dampen ud af ovnen når der ca. er 5 min. tilbage.
  • Lad flutesene køle af på en rist.

Noter

Har du et bagestål så kan du med fordel anvende dette. Sørg for at varme det godt op (tager typisk 40min).