Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Franske flutes
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
1
time
t
10
minutter
min
Tilb. tid
15
minutter
min
Ingredienser
3
dl
mælk
25
g
gær
500
g
hvedemel med højt protein indhold
10
g
bageenzym
kan undlades
10
g
frysepulver
kan undlades
3
spsk
olivenolie
1
tsk
salt
sesamfrø
til pynt
Sådan gør du
Opløs gæren i den lunkne mælk
Tilsæt halvdelen af melet, bagenezymerne og frysepulveret og lad røremaskinen røre det godt rundt.
Tilsæt salt og olie og dernæst det resterende mel. Lad røremaskinen ælte dejen til den er fin glat og ensartet.
Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 1/2 time.
Del dejen i 4 stykker og form til flutes ved at trykken dejen flad, folde den ind over sig selv og rulle den til et flute.
Lig flutesene på et stykke bagepapir, dæk dem med et viskestykke og lad dem efterhæve 1/2 time.
Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø, og snit brødet.
Varm ovnen op til 225 grader med en bradepande i bunden af ovnen.
Sæt flutesene i ovnen og hæld 1 dl. vand i bradepanden, og skynd dig at lukke ovnlågen.
Bag dem i 13-15 min til de er flotte gyldne. Luk dampen ud af ovnen når der ca. er 5 min. tilbage.
Lad flutesene køle af på en rist.
Noter
Har du et bagestål så kan du med fordel anvende dette. Sørg for at varme det godt op (tager typisk 40min).