Go Back

Fuglereder

Forb. tid 12 timer 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 8

Ingredienser
  

  • 13 g gær
  • dl mælk
  • 40 g smør
  • 25 g sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • ¼ tsk salt
  • 1 æg
  • 240 g mel

Pynt

  • 1 æg sammenpisket, til pensling
  • Perlesukker til drys
  • 8 påskeæg til pynt/fyld i rederne (kan undlades)

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Rør gæren ud i det kolde mælk
  • Smelt smøret og tilsæt det til gær og mælk
  • Tilsæt sukker, kardemomme, æg og salt og rør godt rundt
  • Tilsæt 2/3 del af melet og rør godt til dejen er ensartet
  • Hæld den sidste 1/3 del af melet ud på bordet og vend dejen ud heri og ælt den færdig på bordet. Den skal være lidt klistret - så pas på ikke at tilsætte for meget mel
  • Lig dejen i en ren skål med et låg og lad den hæve på køkkenbordet i 15-20 min.
  • Sæt den i køleskabet i 12-15 timer

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet og del den i 8 dele
  • Del hver del i yderligere 3 dele, som trilles til lange tynde pølser som flettes og samles til en ring. Sørg for at der er et pænt hul - så der er bliver plads til påskeægget idet dejen hæver såvel nu på pladen, som under bagningen i ovnen.
  • Lad fuglerederne hæve på pladen med et rent viskestykke over, et lunt sted i 1 time
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker
  • Bag dem 13-15 min. i ovnen ved 175° varmluft til de er flotte gyldne. Hold øje - ikke alle ovne varmer ens.

Noter

Opskriften er efter inspiration fra Valdemarsro.