Go Back

Grovboller - luftige og hurtige at lave

Forb. tid 1 time 50 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 10 stk

Ingredients
  

  • 6 g tørgær
  • 2,5 dl lun mælk
  • 0,5 dl hørfrø
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rugmel
  • 3/4 tsk salt
  • 11 g optimax bageenzym
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 1 spsk flydende honning
  • 300 g hvedemel

Pensling og pynt

  • 1 æg
  • 1 spsk mælk
  • solsikkekerner til pynt

Instructions
 

  • Rør alle ingredienser sammen på røremaskinen til dejen er glat og smidig - ca. 5-8 min.
  • Lad dejen hæve i skålen i 45 min. Tildækket med husholdningsfilm.
  • Form bollerne (10 stk) og sæt dem på en bageplade med bagepapir
  • Lad bollerne hæve 45 min.
  • Pensl med sammenpisket æg og mælk og drys evt. solsikkekerner
  • Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 min.