Go Back

Grydebrød med fuldkornsmel og øl

Forb. tid 10 timer 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 1 brød

Ingredients
  

  • 3 dl vand kold/halvlunken
  • 1 øl Jeg brugte en alm. Carlsberg (33 ml)
  • 1 tsk honning
  • 10 g gær
  • 250 g groft fuldkornshvedemel
  • 400 g manitobamel
  • 1 spsk groft salt

Instructions
 

Dag 1

  • Bland vand, øl og honning og opløs gæren heri
  • Bland de 2 slags mel og salt
  • Rør mel og salt i opløsningen med en grydeske til en ensartet lidt tynd grød
  • Sæt låg på skålen og sæt den i køleskabet natten over

Dag 2

  • Tag dejen ud af ovnen og lad den stå på bordet 1 time
  • Sæt imens en støbejernsgryde i ovnen og tænd på 250 grader. Det tager ca 40-45 min. for gryden at opnå den høje temperatur.
  • Hæld dejen i gryden
    (Drys evt. lidt mel i bunden af gryden først. I min gryde er det ikke nødvendig, men er du i tvivl så hæld lidt mel, så du undgår at dejen hænger i).
  • Sæt gryden i ovnen med låg på og bag brødet i 30 min.
  • Tag låget af gryden, sænk temperaturen til 230 grader og bag yderligere 15 min. til brødet har en flot farve
  • Tag brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist.