Go Back

Grydebrød med græskarkerner

Forb. tid 12 timer 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter

Ingredients
  

  • 5 g gær
  • 550 g kold vand
  • 300 g durummel
  • 350 g hvedemel
  • 100 g græskarkerner
  • 12 g salt
  • 1 spsk sukker

Instructions
 

Dag 1

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt alle de øvrige ingredienser. Det hele røres sammen med en grydeske til en lidt grødlignende struktur (til den lidt tynde side)
  • Sæt låg på skålen og sæt skålen i køleskabet natten over (10-12 timer)

Dag 2

  • Tag skålen ud af køleskabet og lad den stå på køkkenbordet i 2 timer
  • Når skålen har stået på bordet i 1,5 time: Sæt en støbejernsgryde med låg ind i ovnen på risten, og tænd ovnen på 250 grader
  • Når dejen har stået på bordet i 2 timer: Hæld dejen ud på et meldrysset bord og vha. din dejskærer, folder du dejen 3-4 gange ind over sig selv.
  • Tag gryden ud af ovnen og løft dejpakken over i gryden.
  • Sæt gryden i ovnen og bag brødet 30 min. ved de 250 grader med låg på.
  • Tag låget af gryden, skru ned til til 230 grader og bag brødet yderligere 15 min.
  • Tag brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist.

Notes

Min gryde er en 4,2 L. gryde