Go Back

Grydebrød med lækkert drys

Forb. tid 12 timer 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter

Ingredienser
  

Dej

  • 7 dl lunken vand
  • 11 g tørgær
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 650 g hvedemel
  • 200 g tipo 00 mel (pizzamel)
  • 15 g bageenzym kan undlades

Drys

  • salt & peber
  • blå birkes
  • sesamfrø
  • en lille smule paprika
  • en lille smule sennepspulver

Sådan gør du
 

Dag1

  • Hæld det lunkne vand i en stor skål (jeg bruger røremaskinens skål)
  • Bland alle øvrige ingredienser til dejen, og hæld det i vandet
  • Lad røremaskinen røre dejen helt ensartet og glat (jeg lader maskinen køre ca. 5 min.) (Det er en helt flydende dej)
  • Lig et viskestykker over skålen og lad den stå på bordet en times tid
  • Sæt husholdningsfilm over skålen og et viskestykke og sæt skålen i køleskabet

Dag 2

  • Tag skålen ud af køleskabet
  • Sæt en støbejernsgryde ind i ovnen mens du varmer ovnen op til 250 grader (varmluft)
  • Når ovnen er varm tager man gryden ud - hælder dejen i og drysser sit drys på. Sætter låget på igen og sætter gryden tilbage i ovnen.
  • Bag brødet ved 250 grader med låg på i 30 min.
  • Tag låget af, skru ned til 220 grader og bag brødet yderligere 15 min.
  • Tag brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist.
  • Vent med at skære i brødet til det er kølet af.

Noter

Den gryde jeg bruger er en støbejernsgryde på 4,5 liter.