Go Back
Udskriv
Noter
Smaller
Normal
Larger
Grydebrød med lækkert drys
Udskriv
Forb. tid
12
timer
t
15
minutter
min
Tilb. tid
45
minutter
min
Ingredienser
Dej
7
dl
lunken vand
11
g
tørgær
1
tsk
sukker
1
spsk
salt
650
g
hvedemel
200
g
tipo 00 mel
(pizzamel)
15
g
bageenzym
kan undlades
Drys
salt & peber
blå birkes
sesamfrø
en lille smule paprika
en lille smule sennepspulver
Sådan gør du
Dag1
Hæld det lunkne vand i en stor skål (jeg bruger røremaskinens skål)
Bland alle øvrige ingredienser til dejen, og hæld det i vandet
Lad røremaskinen røre dejen helt ensartet og glat (jeg lader maskinen køre ca. 5 min.) (Det er en helt flydende dej)
Lig et viskestykker over skålen og lad den stå på bordet en times tid
Sæt husholdningsfilm over skålen og et viskestykke og sæt skålen i køleskabet
Dag 2
Tag skålen ud af køleskabet
Sæt en støbejernsgryde ind i ovnen mens du varmer ovnen op til 250 grader (varmluft)
Når ovnen er varm tager man gryden ud - hælder dejen i og drysser sit drys på. Sætter låget på igen og sætter gryden tilbage i ovnen.
Bag brødet ved 250 grader med låg på i 30 min.
Tag låget af, skru ned til 220 grader og bag brødet yderligere 15 min.
Tag brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist.
Vent med at skære i brødet til det er kølet af.
Noter
Den gryde jeg bruger er en støbejernsgryde på 4,5 liter.