Bland chiafrø og vand og lad det trække i 20-25 min.
Smelt smør og hæld kærnemælken i.
Hæld smør og kærnemælk i røremaskinens røreskål og opløs gæren heri.
Tilsæt salt, sukker, æg, gulerødder og chiafrø og rør rundt.
Tilsæt begge slags mel og rør dejen i ca. 10 min. til dejen slipper skålens kanter. Dejen skal være lidt klistret.
Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Ælt dejen kort igennem på et meldrysset bord. Tilsæt ikke for meget mel, men sørg istedet for hele tiden af have mel på hænderne når du former bollerne.
Del dejen i 18-20 lige store dele. Virk bollerne godt op (stram dem op så overfladen bliver strammet op) og tril dem runde med en hul hånd.
Fordel bollerne på 2 plader og lad dem hæve lunt med et fugtigt viskestykke over, i 45 min.
Pensl bollerne med pisket æg
Bag bollerne v/225 grader (alm. ovn) i ca. 15 min.