Go Back

Gulerodsboller med chiafrø

Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 15 minutter
Antal 20

Ingredienser
  

  • 2 spsk chiafrø
  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 60 g smør
  • 4 dl kærnemælk alternativt cremefraiche, yoghurt nat., skyr eller lign.
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 250 g revet gulerod
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 775 g hvedemel
  • 8 g bageenzym kan udelades
  • 2 æg (det ene til at pensle med)

Sådan gør du
 

  • Bland chiafrø og vand og lad det trække i 20-25 min.
  • Smelt smør og hæld kærnemælken i.
  • Hæld smør og kærnemælk i røremaskinens røreskål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt salt, sukker, æg, gulerødder og chiafrø og rør rundt.
  • Tilsæt begge slags mel og rør dejen i ca. 10 min. til dejen slipper skålens kanter. Dejen skal være lidt klistret.
  • Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve lunt i 1 time.
  • Ælt dejen kort igennem på et meldrysset bord. Tilsæt ikke for meget mel, men sørg istedet for hele tiden af have mel på hænderne når du former bollerne.
  • Del dejen i 18-20 lige store dele. Virk bollerne godt op (stram dem op så overfladen bliver strammet op) og tril dem runde med en hul hånd.
  • Fordel bollerne på 2 plader og lad dem hæve lunt med et fugtigt viskestykke over, i 45 min.
  • Pensl bollerne med pisket æg
  • Bag bollerne v/225 grader (alm. ovn) i ca. 15 min.