Go Back

Håkonskager med citron

Forb. tid 2 timer 15 minutter
Tilb. tid 9 minutter
Antal 120 stk

Equipment

  • Foodprocessor

Ingredienser
  

Dej

  • 2 stk vaniljestænger
  • 150 g flormelis
  • 400 g smør
  • 200 g marcipan
  • 2 stk citroner fintrevet skal
  • 500 g hvedemel

Pynt

  • 1 æggehvide
  • perlesukker

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud, og fordel dem med flormelis.
  • Hæld alle ingredienser til dejen i en foodprocesser og og rør det sammen ved lav hastighed til en ensartet masse.
  • Del dejen i to dele og rul til to lange runde ruller. Pak dem ind i cellonfan og lig dem i køleskabet til næste dag.
    De kan sagtens bages samme dag, skal blot ligge i køleskabet min. 2 timer.
  • Tag rullerne ud af køleskabet og pensl dem med æggehvide og rul dem i perlesukker.
  • Skær småkagerne ud i ca. 1/2 cm. tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir, Jeg har 20 stk på hver plade, og får 6 plader ud af denne portion.
  • Bag hver plade i ovnen ved 170 grader (varmluft) i 9 min. til de er gyldne i kanten.
  • Lad kagerne køle helt af på en bagerist, før de opbevares i lufttæt beholder.

Noter

Inspiration er hentet hos Valdemarsro.