Go Back

Hvidløgssnurrer

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 1 time 50 minutter
Antal 16

Ingredienser
  

Dej

  • 60 g smør
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 350 g hvedemel

Fyld

  • 135 g smør blødt
  • 1/2 citron skallen herfra
  • 1 fed hvidløg 2 hvis du er meget glad for hvidløg
  • 70 g rød cheddarost revet
  • 15 g persille hakket

Pensling

  • 1 æg sammenpisket

Sådan gør du
 

Dej

  • Lun mælk og smør
  • Hæld det i røremaskinens skål
  • Smuldr gæren heri (mælk og smør må være max 35 grader varmt)
  • Tilføj sukker og mel og rør rundt
  • Tilsæt saltet
  • Lad røremaskinen røre dejen på max hastighed i ca. 5 min. til dejen er blank og smidig og slipper skålens kanter
  • Sæt husholdningsfilm over skålen og lig et viskestykke over
  • Lad dejen hæve 1 time

Fyld

  • Rør alle ingredienserne godt sammen

Snurrer

  • Rul dejen ud til max 1/2 cm tykkelse. Min blev 39x39 cm
  • Smør fyldet ud over hele dejen - helt ud til alle kanter
  • Fold 1/3 af dejen ind over og dernæst den modsatte 1/3 indover, så du har 3 lag dej
  • Skær dejen i strimler af ca. 2-3 cm. Jeg bruger en pizzaskærer
  • Træk lidt i hver dejstrimmel så den bliver noget længere og del den så i to (undtagen det sidste lille stykke). Flet nu de to strimler og saml dem ved at sno dem som en snegl og skubbe snippen ind under. Se billederne.
  • Lig snurrerne på 2 bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve 30 min.
  • Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i ovnen på 200° (alm) i ca. 20 min. Hold øje - der er ikke 2 ovne der varmer ens.
  • Lad dem køle af på en rist.
  • De kan fint fryses ned og lunes en anden god gang.