Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Joras knolde
John Hornbek
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
12
timer
t
10
minutter
min
Tilb. tid
22
minutter
min
Antal
8
stk
Ingredienser
225
g
Ølandshvede, finsigtet
130
g
Tipo00
Pizzamel
55
g
Powerbake Fuldkornshvede
7
g
Salt
20
g
Poppet Durumkerner
8
g
Optimax bageenzym
18
g
Hvedesur
4
g
Tørgær
Jeg bruger rødgær
9
g
Rapsolie
Jeg bruger altid koldpresset rapsolie
330
ml
Vand
Blå birkes
Til drys
Sådan gør du
Dag 1
Bland alle tørre ingredienser i en skål
Tilsæt vand og olie og rør det sammen med en ske, til alt melet er vådt
Hæld dejen i en skål/beholder med låg, smurt med olie, og sæt den i køleskabet
Efter 2 timer, vendes dejen 4 gange (fra nord, syd, øst og vest)
Lad dejen hæve yderligere 12-24 timer i køleskabet
Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå 2 timer på køkkenbordet i beholderen.
Imens varmes ovn og bagestål op tilk 250 grader. Hvis man ikke har et bagestål, så lader man blot en bageplade varme op i ovnen istedet.
Drys mel på bordet og hæld dejen ud på bordet
Drys et lag blå birkes ud over dejen
Skær dejen i stykker vha. en dejskærer og sæt dem på et stykke bagepapir, placeret på et pizzaspade eller bagsiden af en bageplade.
Flyt bollerne med bagepapiret ind i ovnen på bagestålet eller bagepladen
Bag bollerne 2 min. og skru dernæst ned til 210°
Bag dernæst 20-22 min. til de er gyldne. Hold øje - ikke 2 ovne varmer ens.