Go Back

Joras knolde

John Hornbek
Forb. tid 12 timer 10 minutter
Tilb. tid 22 minutter
Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 225 g Ølandshvede, finsigtet
  • 130 g Tipo00 Pizzamel
  • 55 g Powerbake Fuldkornshvede
  • 7 g Salt
  • 20 g Poppet Durumkerner
  • 8 g Optimax bageenzym
  • 18 g Hvedesur
  • 4 g Tørgær Jeg bruger rødgær
  • 9 g Rapsolie Jeg bruger altid koldpresset rapsolie
  • 330 ml Vand
  • Blå birkes Til drys

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Bland alle tørre ingredienser i en skål
  • Tilsæt vand og olie og rør det sammen med en ske, til alt melet er vådt
  • Hæld dejen i en skål/beholder med låg, smurt med olie, og sæt den i køleskabet
  • Efter 2 timer, vendes dejen 4 gange (fra nord, syd, øst og vest)
  • Lad dejen hæve yderligere 12-24 timer i køleskabet

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå 2 timer på køkkenbordet i beholderen.
  • Imens varmes ovn og bagestål op tilk 250 grader. Hvis man ikke har et bagestål, så lader man blot en bageplade varme op i ovnen istedet.
  • Drys mel på bordet og hæld dejen ud på bordet
  • Drys et lag blå birkes ud over dejen
  • Skær dejen i stykker vha. en dejskærer og sæt dem på et stykke bagepapir, placeret på et pizzaspade eller bagsiden af en bageplade.
  • Flyt bollerne med bagepapiret ind i ovnen på bagestålet eller bagepladen
  • Bag bollerne 2 min. og skru dernæst ned til 210°
  • Bag dernæst 20-22 min. til de er gyldne. Hold øje - ikke 2 ovne varmer ens.