Go Back

Kanelmuffins

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredients
  

  • 250 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 g flydende margarine

Remonce

  • 175 g brun farin
  • 40 g flydende margarine
  • 3 tsk stødt kanel
  • 50 g flormelis til glasur

Instructions
 

  • Bland hvedemel, sukker og bagepulver i en skål
    Tilsæt æg, mælk og flydende margarine, og piske det hele sammen til en glat dej.
    Rør brun farin, flydende margarine og stødt kanel sammen til en remonce i en skål.
    Tag ca. halvdelen af remoncen og rør den forsigtigt i skålen med dej. Remonce og dej skal kun lige være rørt sammen og der må gerne være striber.
    Fordel dejen i 12 muffinforme af papir og fordel resten af remoncen på toppen af kagerne.
    Bag kagerne ved 200° grader (alm. ovn) i 20-25 min. indtil de er gyldne og gennembagte. Tjek evt. med en strikkepin eller tandstik.
    Lad dem køle af på en rist.
    Rør flormelis og vand sammen med glasur og pynt kagerne inden servering.

Notes

Jeg brugte kraftige papirmuffinforme. 
hvis man bruger de små tynde, så skal man nok sætte dem ned i en muffinform af metal, så de holder faconen under bagning og ikke flyder ud.