Go Back

Koldhævede morgenboller

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 12 timer 14 minutter

Ingredienser
  

  • 500 g Koldt vand
  • 8 g Gær
  • 10 g Sukker
  • 10 g Salt
  • 50 g Havregryn
  • 25 g Hørfrø
  • 25 g Solsikkekerner
  • 500 g Hvedemel

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Opløs gæren i det kolde vand i en skål eller beholder med låg
  • Tilsæt sukker og rør til det er opløst
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør det hele sammen til en ensartet grøde, blot med en spiseske.
  • Sæt låg på skålen/beholderen - alternativt, husholdningsfilm og en tallerken over- og lad skålen/beholderen stå på bordet 1 time.
  • Sæt skålen/beholderen i køleskabet i 12-14 timer.

Dag 2

  • Sæt dit bagestål hvis du har sådan et, i ovnen (alternativt blot en alm. bageplade) ind midt i ovnen og sæt en bradepande i bunden. Varm ovnen op til 230 grader varmluft.
  • Imens hælder du dejen ud på et meldrysset bord, og vha. din dejskærer, deler dejen i 9-10 stykker. Løft forsigtigt stykkerne over på et stykke bagepapir.
  • Drys stykkerne med havregryn og sesamfrø
  • Vha en bage/pizza spade, eller bagsiden af en bageplade, løfter du bagepapiret med bollerne ind på dit varme bagestål eller bageplade i ovnen.
    Hæld 1 dl vand i bradepanden og skynd dig at lukke ovnen.
  • bag bollerne i ca. 14-15 minutter. Efter de første 10 min. åbnes ovnen kortvarigt så dampen kan slippe ud. På den måde opnåes en sprød overflade.
  • Lad bollerne køle af på en rist

Noter

Inspiration hentet hos Anne au chocolat.