Go Back

Koldhævede rustikke stykker

5 fra 2 stemmer
Antal 7

Ingredients
  

  • 13 g gær
  • 3,5 dl vand koldt
  • ½ spsk akaciehonning
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g havregryn
  • 325 g hvedemel
  • 10 g bageenzymer kan udelades

Instructions
 

Dag 1

  • Opløs gæren i vandet
  • Tilsæt honning og salt og rør til det er opløst
  • Tilsæt havregryn, mel og bageenzym og rør med en grydeske
  • Hold lidt igen med melet. Dejen skal være våd men ikke flydende. Du skal kunne røre rundt med din grydeske. Hellere for lidt end for meget mel. (Mel har forskellig sugeevne)
  • Hæld dejen i en skål/beholder smurt med olie og sæt låg på og sæt den i køleskabet natten over.

Dag 2

  • Tag skålen ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i 1,5 time
  • Varm ovnen op til 250° med dit bagestål eller en bageplade, midt i ovnen, og en bradepande på nedereste rille
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord
  • Med din dejspatel former du dejen til et aflangt stykke
  • Skær dernæst ud i 7 stykker og læg dem på et stykke bagepapir
  • Flyt bagepapiret med stykkerne ind i ovnen og hæld ½ dl kogende vand i bradepanden
  • Bag stykkerne i 16-17 min. Luk dampen ud efter 10 min.
  • Lad stykkerne køle af på en rist.