Go Back

Koldthævede bløde chokoladeboller

Antal 15

Ingredienser
  

  • 2 dl kold mælk
  • 1 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 40 g sukker
  • 2 æg Det ene i dejen, det andet til pensling
  • 550 g hvedemel
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 7 g salt
  • 50 g blødt smør
  • 100 g hakket chokolade

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Bland mælk, vand, og sukker i røremaskinens skål og opløs gæren heri
  • Tilsæt et æg og rør det ud
  • Tilsæt mel, kardemomme og salt og ælt dejen i 5 min. på lav/medium hastighed
  • Tilsæt det bløde smør og ælt dejen yderligere 5-6 min. til dejen er fin glat og har samlet sig om krogen - samt slipper skålens kanter
  • Tilsæt chokoladen og rør kortvarigt - kun så det lige kommer ind i dejen
  • Lad dejen hæve i 5 kvarter i skålen ved stuetemperatur. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke
  • Del dejen i 15 stykker af hver 75 g og læg dem i en bradepande. Sørg for at virke bollerne godt op.
  • Dæk bradepanden med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.

Dag 2

  • Tag bradepanden ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i 45-60 min.
  • Varm ovnen op til 220 grader alm.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 10-15 min, til de er godt gyldne.
  • Lad bollerne køle af på en rist
  • OBS. Bollerne kan koldthæve i 12 til 20 timer afhængig af hvad der passer bedst i din planlægning.

Noter

Opskriften er inspireret af Katrine Brandt.