Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Koldthævede bløde chokoladeboller
Udskriv
Pin Recipe
Antal
15
Ingredienser
2
dl
kold mælk
1
dl
koldt vand
10
g
gær
40
g
sukker
2
æg
Det ene i dejen, det andet til pensling
550
g
hvedemel
1/2
tsk
stødt kardemomme
7
g
salt
50
g
blødt smør
100
g
hakket chokolade
Sådan gør du
Dag 1
Bland mælk, vand, og sukker i røremaskinens skål og opløs gæren heri
Tilsæt et æg og rør det ud
Tilsæt mel, kardemomme og salt og ælt dejen i 5 min. på lav/medium hastighed
Tilsæt det bløde smør og ælt dejen yderligere 5-6 min. til dejen er fin glat og har samlet sig om krogen - samt slipper skålens kanter
Tilsæt chokoladen og rør kortvarigt - kun så det lige kommer ind i dejen
Lad dejen hæve i 5 kvarter i skålen ved stuetemperatur. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke
Del dejen i 15 stykker af hver 75 g og læg dem i en bradepande. Sørg for at virke bollerne godt op.
Dæk bradepanden med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.
Dag 2
Tag bradepanden ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i 45-60 min.
Varm ovnen op til 220 grader alm.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 10-15 min, til de er godt gyldne.
Lad bollerne køle af på en rist
OBS. Bollerne kan koldthæve i 12 til 20 timer afhængig af hvad der passer bedst i din planlægning.
Noter
Opskriften er inspireret af Katrine Brandt.