Go Back

Koldthævet franskbrød (lille)

Forb. tid 14 timer 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 1

Ingredients
  

  • 250 g hvedemel
  • 100 g tipo 0 hvedemel Eller pizzamel
  • 45 g durummel
  • 6 g salt
  • 5 g sukker
  • 9 g hvedesur
  • 6 g bageenzymer
  • 2,5 g tørgær
  • 225 g vand
  • 18 g solsikkeolie

Pynt

  • Birkes

Instructions
 

Dag 1

  • Alle ingredienser røres sammen på røremaskinen. Først 10 min. ved lav hastighed og dernæst 5 min. ved høj hastighed til dejen er blank og smidig.
  • Lad dejen hvile i skålen i 15 min med husholdningsfilm over.
  • Tag dejen ud på bordet og for det til et brød - spændt godt op. fugt med lidt vand og drys birkes på, Snit dejen og lig den i en smurt bageform.
  • Sæt bageformen i en plastpose og lad den stå på bordet i 1 time.
  • Sæt brødet i køleskabet i 12-18 timer alt efter hvad der nu passer bedst i din planlægning.

Dag 2

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft med en skål granitskærver i bunden.
  • Tag brødet og ud lad det stå på køkkenbordet en lille times tid mens du går på badeværelset :-)
  • Nu er graniskærverne godt varme. Sæt brødet i ovnen og hæld 1,5 dl. vand over skærverne. Dæk ovnens ventilationshuller godt til.
  • Bag brødet ca. 25 min i ovnen. Tag skærverne ud og luk dampen ud ca. 10 min. før brødet er færdigt.
    Velbekomme.

Notes

Da vi kun er to herhjemme, bager jeg hellere ofte men ikke så store portioner.
Dette er et lille franskbrød.
Min brødform til dette måler: 23x13x6,5 (længe/bredde/højde)