Go Back

Lækre flutes

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 40 minutter

Ingredienser
  

  • 2 dl Lunken vand
  • 30 g gær
  • 300 g hvedemel
  • 1,5 tsk salt
  • 6 g bageenzym
  • 10 g solsikkeolie
  • 1 Æg

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør sammen på røremaskinen: 2 min v/lav hastighed og 5 min. V/høj hastighed.
  • Hæld dejen ud på bordet og virk den op.
  • Lad dejen hvile i 15 min.
  • Virk dejen op igen, og lad den igen hvile 15 min.
  • Del dejen i to og form to flutes
  • Lig de to flutes på en smurt hulplade, og lad dem hæve under et fugtigt viskestykke i 1 time
  • Rids og fugt de to flutes og sæt dem i en forvarmet ovn v/240 grader med en bradepande i bunden.
    Hæld ca. 1 dl vand i bradepanden samtidig med at du sætter flutesene ind.
  • Sænk temperaturen til 210 grader og bag dem i 10 min.
  • Luk dampen ud og bag yderligere ca 5 min.
  • Lad dem køle af på en rist