Go Back

Lækre sprøde vaniljekranse

Antal 100 stk

Ingredienser
  

  • 2 stk vaniljestænger
  • 350 g sukker
  • 400 g blødt smør
  • 2 æg
  • 500 g hvedemel
  • 150 g mandler

Sådan gør du
 

  • 1. Mal mandlerne til mel i en foodprocesser
  • 2. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bland kornene med lidt af sukkeret. På den måde skilles vaniljekornene fra hinanden.
  • 3. Sukker og smør piskes sammen med elpisker. Kun lige så det er godt blandet. Ikke piske mere end allerhøjest nødvendig.
  • 4. Rør mel og mandelmel i og saml dejen med æggene
  • 5. Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl
  • 6. Sprøjt vaniljekransene ud på bagepapir på en bageplade. De flyder lidt ud så sørg for lidt luft i mellem dem. Jeg har 5 x 4 på en plade.
  • 7. Bag vaniljekransene i 9 min. ved 200 grader på 2. øverste rille i ovnen. Hold øje med dem - de må ikke blive for mørke.
  • 8. Lad vaniljekransene køle af på en rist.