Bland alle de tørre ingredienser i røremaskinens skål
Tilsæt vand og rapsolie
Rør sammen ved lav hastighed til dejen er blank og smidig
Lad dejen hvile i skålen med film over i ca. 15 min.
Stræk og fold dejen og form den til et brød
Sprøjt med en vandforstøver og drys durum mel på
Snit brødet
Placer brødet på en hulplade eller en en smurt bageplade
Lad brødet hæve under en plastikkasse med damp i 40 min. Jeg stiller en skål med kogende vand ved siden af pladen og sætter en plastkasse henover det hele.
Varm ovnen op til 200 grader på varmluft med en skål med granitskærver i bunden. Lad ovnen blive godt varm. Jeg lader den stå 20-30 min. efter den bipper at den er varm. Så er jeg sikker på at skærverne er varmet godt op.
Hæld 1,5 dl vand på skærverne og sæt brødet midt i ovnen. Dæk ovnens ventilationshuller til med et viskestykke.
Bag brødet i 30-35 min. Luk dampen ud og fjern viskestykket ca. 10 min. før brødet er færdigt.
Noter
Jeg handler de forskellige meltyper, bageenzym, hvedesur etc. hos enten www.bagebixen.dk eller www.grillbutikken.dk