Go Back

Landbrød

John Hornbech
Forb. tid 1 time 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Antal 1

Ingredienser
  

  • 300 g Landmel
  • 200 g Manitoba mel
  • 50 g Power Bake Fuldkornshvede
  • 9 g Salt
  • 11 g Optimax Bageenzymer
  • 22 g Hvedesur
  • 12 g Tørgær
  • 12 g Rapsolie
  • 330 ml vand
  • Durummel til at strø ovenpå

Sådan gør du
 

  • Bland alle de tørre ingredienser i røremaskinens skål
  • Tilsæt vand og rapsolie
  • Rør sammen ved lav hastighed til dejen er blank og smidig
  • Lad dejen hvile i skålen med film over i ca. 15 min.
  • Stræk og fold dejen og form den til et brød
  • Sprøjt med en vandforstøver og drys durum mel på
  • Snit brødet
  • Placer brødet på en hulplade eller en en smurt bageplade
  • Lad brødet hæve under en plastikkasse med damp i 40 min. Jeg stiller en skål med kogende vand ved siden af pladen og sætter en plastkasse henover det hele.
  • Varm ovnen op til 200 grader på varmluft med en skål med granitskærver i bunden. Lad ovnen blive godt varm. Jeg lader den stå 20-30 min. efter den bipper at den er varm. Så er jeg sikker på at skærverne er varmet godt op.
  • Hæld 1,5 dl vand på skærverne og sæt brødet midt i ovnen. Dæk ovnens ventilationshuller til med et viskestykke.
  • Bag brødet i 30-35 min. Luk dampen ud og fjern viskestykket ca. 10 min. før brødet er færdigt.

Noter

Jeg handler de forskellige meltyper, bageenzym, hvedesur etc. hos enten www.bagebixen.dk eller www.grillbutikken.dk