Go Back

Langstidshævet lille franskbrød i form

Forb. tid 14 timer 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter

Ingredienser
  

  • 200 g Hvedemel (12% protein)
  • 50 g Power Bake Fuldkornshvede
  • 25 g Durum mel
  • 5 g Salt
  • 25 g Kerner Jeg har blandet græskarkerner, solsikkekerner, poppet durumkerner, rugflager og hørfrø
  • 6 g Optimax Bageenzymer Kan udelades
  • 11 g Hvedesur Kan udelades
  • 3 g Tørgær
  • 6 g Rapsolie
  • 165 ml Vand
  • Blå birkes og Majsdrys til at drysse på toppen

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Hæld alle ingredienser på nær vand og olie, i røreskålen
  • Bland det godt sammen
  • Tilsæt vand og olie
  • Rør på medium hastighed til dejen er blank og smidig
  • Lad dejen hvile tildækket med husholdningsfilm, i 15 min.
  • Stræk og fold dejen nogle gange og form den til et brød
  • Sprøjt vand på toppen og drys med birkes og majsdrys
  • Lig brødet i formen og kom formen i en plastikpose
  • Lad brødet stå på bordet en time og sæt det så i køleskabet i 12-18 timer

Dag 2

  • Tag brødet ud af køleskabet og lad det stå på bordet i 1 time
  • Varm ovnen op til 200° (varmluft) med en bradepanden i bunden eller en skål med granitskærver
  • Sæt brødet i ovnen og hæld ½ dl vand i bradepanden eller over granitskærverne og skynd dig at lukke ovnlågen
  • Lad brødet bage med damp i 4-5 min. og tag så bradepanden eller skålen med granitskærver ud.
  • Bag brødet yderligere 25 min. Luk dampen ud af ovnen 5-10 min før brødet er færdig.
  • Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.