Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Langstidshævet lille franskbrød i form
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
14
timer
t
30
minutter
min
Tilb. tid
30
minutter
min
Ingredienser
200
g
Hvedemel (12% protein)
50
g
Power Bake Fuldkornshvede
25
g
Durum mel
5
g
Salt
25
g
Kerner
Jeg har blandet græskarkerner, solsikkekerner, poppet durumkerner, rugflager og hørfrø
6
g
Optimax Bageenzymer
Kan udelades
11
g
Hvedesur
Kan udelades
3
g
Tørgær
6
g
Rapsolie
165
ml
Vand
Blå birkes og Majsdrys
til at drysse på toppen
Sådan gør du
Dag 1
Hæld alle ingredienser på nær vand og olie, i røreskålen
Bland det godt sammen
Tilsæt vand og olie
Rør på medium hastighed til dejen er blank og smidig
Lad dejen hvile tildækket med husholdningsfilm, i 15 min.
Stræk og fold dejen nogle gange og form den til et brød
Sprøjt vand på toppen og drys med birkes og majsdrys
Lig brødet i formen og kom formen i en plastikpose
Lad brødet stå på bordet en time og sæt det så i køleskabet i 12-18 timer
Dag 2
Tag brødet ud af køleskabet og lad det stå på bordet i 1 time
Varm ovnen op til 200° (varmluft) med en bradepanden i bunden eller en skål med granitskærver
Sæt brødet i ovnen og hæld ½ dl vand i bradepanden eller over granitskærverne og skynd dig at lukke ovnlågen
Lad brødet bage med damp i 4-5 min. og tag så bradepanden eller skålen med granitskærver ud.
Bag brødet yderligere 25 min. Luk dampen ud af ovnen 5-10 min før brødet er færdig.
Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.