Go Back

Langtidshævede valnøddeboller

Ingredients
  

  • 5d dl kold vand
  • 5 g gær
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 475 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 15 g optimax bageenzym Kan undlades
  • 150 g valnøddekerner

Instructions
 

Dag 1

  • Rør gær og honning ud i vandet
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser (undtagen valnøddekernerne)
  • Rør det hele godt sammen med en grydeske og tilsæt så valnøddekernerne
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen stå på bordet i 10-12 timer

Dag 2

  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) og sæt et skål med granitskræver i bunden af ovenen - eller sæt en tom bradepande ind på nederste rille.
  • Når ovenen og grantiskærverne er varmet godt op - hældes dejen ud på et meldrysset bord og foldes ca. 3 gange vha. din dej skærer. Det skal gøres nænsomt så luften ikke slåes ud af dejen - da den ikke skal efterhæve.
  • Vha. din dej skærer deles dejen nu i 9-10 stykker som lægges på en bageplade. Igen forsigtigt.
  • Sæt bollerne i ovnen og hæld 1,5 dl vand over granitskærverne eller i den tomme varme bradepande.
    Dæk ovnens ventilationshuller med et viskestykke.
    Bag bollerne 7-8 min. ved 250 grader.
    Tag granitskærverne eller bradepanden ud og skru derefter ned til 225 grader.
    Lad ovnlågen være åben ca. 10 sekunder for at lukke al dampen ud. Bag bollerne videre i 7-8 min.
  • Lad bollerne køle af på en rist.