Opløs gæren i vandet
Tilsæt sukker og rør rundt til det er opløst
Tilsæt æggene og rør rundt
Tilsæt solsikkekerner og hørfrø
Tilsæt olien
Tilsæt salt
Tilsæt bageenzym (dette kan undværes)
Tilsæt melet lidt efter lidt mens du lader røremaskinen gøre arbejdet
Hold lidt igen med melet - måske skal du ikke bruge det hele. Man skal altid lade dejen være til den klistrede side, idet melet suger væsken når dejen hæver. Dejen er færdigrørt når den slipper skålens kanter. Hos mig tager det ca. 5-7 min. Sæt husholdningsfilm over skålen og lig et viskestykke over.Lad nu dejen hæve i skålen i 45 min. til dobbelt størrelse Form nu 16 boller (jeg vejer altid mine af så de bliver samme str. - i dette tilfælde 85 g. pr. stk)
Fordel bollerne på 2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 min.
Varm ovnen op til 180° (alm.)
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys lidt solsikkekerner over
Bag bollerne (en plade af gangen) i ca. 15 min. Hold øje - ikke alle ovne varmer ens.
Lad bollerne køle af på en rist.