Go Back

Lyst franskbrød med birkes

4.84 fra 6 stemmer
Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 2 Stk

Ingredienser
  

  • 825 g Manitoba mel
  • 470 g vand
  • 18 g tørgær
  • 18 g salt
  • 15 g sukker
  • 18 g bageenzym
  • 33 g hvedesur
  • 20 g rapsolie

Sådan gør du
 

  • Vej alle ingredienserne af
    Bland alle de tørre ingredienser i vandet og olien og lad røremaskinen køre ved langsom hastighed i ca. 10 min. og derefter ved høj hastighed i ca. 5. min.
    Lad dejen hvile i 15 min.
    Form dejen til 2 brød.
    Lad brødene hæve i 45-60 min. under et fugtigt klæde
    Spray brødene med vand, rids og drys med birkes.
    Varm ovnen op til 175° varmluft med en bradepande nederst i ovnen.
    Sæt brødene i ovnen og hæld 1 dl. vand i bradepanden.
    Efter 5 min. tages bradepanden ud og dampen lukkes ud.
    Bag brødene i ca. 30 min.
    10 min. før brødene er færdige, lukkes igen damp ud.