550ghvedemelHelst med højt protein indhold (12%). Jeg bruger bagemel fra Rema 1000.
10gsalt
10gbageenzymerKøbes på nettet
20g hvedesurKøbes på nettet
12gtørgær
10g sukker
10grapsolie
330mlvand
blå birketil drys
Sådan gør du
1. Kom alle de tørre ingredienser i en skål og bland det sammen2. Tilsæt vand og olie3. Rør det hele sammen på røremaskine ved langsom hastighed indtil dejen er blank og smidig.4. Lad dejen hvile i 15 min.5. Stræk og fold dejen og form den til et brød 6. Spray den med vand og drys med birkes, og skær et par riller i brødet.7.. Lig brødet i en brødform (sprayet med olie, eller smurt med smør - jeg bruger bageforme med silikone indvendig).8. Lad brødet hæve i 40 min.9. Varm ovnen op til 200 grader varmluft med en skål granitskærver i bunden10. Sæt brødet i ovnen, hæld 0,5 dl vand over granitskærverne og luk lågen med det samme.11. Bag brødet i 25-28 min. v/200 grader varmluft - tag granitskærverne ud efter 10 min.