Rul dejen tyndt ud og udstik 15 stykker vha. en kageudstikker eller et glas. Mine forme måler 6,5 cm i diameter og jeg brugte en udstikker på 8 cm.
Smør formene (jeg bruger bagespray, det er syntes jeg er nemt), og lig de udstikkede dejstykker ned og tryk den fast
Bag tærterne ved 190° i 13 min.
Creme
Pisk æggeblommerne og ægget sammen med sukker og mel i en gryde
Opvarm blandingen ved middel varme og tilsæt mælken lidt efter lidt mens du rører rundt
Når blandingen koger piskes der hurtigt indtil blandingen har en tyk konsistens
Fjern gryden fra varmen og rør vaniljesukker i
Lig et stykke husholdningsfilm nelt ned på cremen, så der ikke dannes skorpe, og sæt cremen på køl.
Servering
Lig en skefuld creme i hver tærte og pynt med blåbær og hindbær
Noter
Tærtebundene kan sagtens bages dagen før og blot opbevares i lufttæt beholder til dagen efter.Man kan evt. pensle tærterne med flydende chokolade og lade det størkne inden der fyldes med creme og bær. Et andet alternativ kunne være, at pynte med flydende chokolade oven på bærerne, eller med høvlet chokolade.