Go Back

Mini tærter med creme og bær

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 13 minutter
Antal 15 stk

Ingredienser
  

Mørdej

  • 160 g Hvedemel
  • 75 g Smør
  • 50 g Flormelis

Creme

  • 2 Æggeblommer
  • 1 Æg
  • 1,5 spsk Sukker
  • 1,5 tsk Hvedemel
  • 2 dl Mælk
  • ½ tsk Vaniljesukker

Pynt

  • Blåbær
  • Hindbær

Sådan gør du
 

Mørdej

  • Bland mel og flormelis
  • Smuldr smøret heri
  • Tilsæt ægget og saml dejen
  • Læg dejen på køl i 30 min.
  • Rul dejen tyndt ud og udstik 15 stykker vha. en kageudstikker eller et glas. Mine forme måler 6,5 cm i diameter og jeg brugte en udstikker på 8 cm.
  • Smør formene (jeg bruger bagespray, det er syntes jeg er nemt), og lig de udstikkede dejstykker ned og tryk den fast
  • Bag tærterne ved 190° i 13 min.

Creme

  • Pisk æggeblommerne og ægget sammen med sukker og mel i en gryde
  • Opvarm blandingen ved middel varme og tilsæt mælken lidt efter lidt mens du rører rundt
  • Når blandingen koger piskes der hurtigt indtil blandingen har en tyk konsistens
  • Fjern gryden fra varmen og rør vaniljesukker i
  • Lig et stykke husholdningsfilm nelt ned på cremen, så der ikke dannes skorpe, og sæt cremen på køl.

Servering

  • Lig en skefuld creme i hver tærte og pynt med blåbær og hindbær

Noter

Tærtebundene kan sagtens bages dagen før og blot opbevares i lufttæt beholder til dagen efter.
Man kan evt. pensle tærterne med flydende chokolade og lade det størkne inden der fyldes med creme og bær. Et andet alternativ kunne være, at pynte med flydende chokolade oven på bærerne, eller med høvlet chokolade.