Hæld vand, sukker og olie i en stor skål og opløs gæren heri (dejen hæver meget natten over, og til denne portion bruger jeg en 3 L skål).
Tilsæt sigtemelet og halvdelen af hvedemelet og saltet, og rør grundigt til dejen er ensartet
Tilsæt resten af melet lidt af gangen til dejen er ensartet.
Dæk skålen med et låg og sæt det i køleskabet til dagen efter
Dag 2
Fugt hænderne med solsikkeolie og tag en håndfuld dej og form den forsigtigt uden at ælte eller trykke luften ud af dejen.
Drys med birkes og snit de 5 snit med en skarp kniv (lav skå snit så du ikke slå luften ud af dejen)
Lad rundstykkerne efterhæve 5 min. på pladen.
Bag dem 15 min. i en 210 grader varm ovn (varmluft). Hold øje med ovnen de sidste minutter - da ingen ovne varmer ens.
Noter
Ekstra: Du kan med fordel bruge et bagestål hvis du har et. Har du bageenzym kan du tilsætte 4-5 gram.Du kan tillige med fordel bage med damp de første 4-5 min. Lad en bradepande varme op sammen med ovnen, og hæld 1 dl vand i bradepanden samtidig med at du sætter rundstykkerne ind. Fjern bradepanden efter 4-5 min. og luk ovnen op og i et par gange under resten af bagetiden for at få al dampen ud.Man kan sagtens doble opskriften, og de kan også fryses ned når de er kølet ned og kan efterfølgende tøes op, fugtes og lunes i ovnen på ny.