Go Back

Paninibrød

Forb. tid 2 timer 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Antal 8 Stk

Equipment

  • Røremaskine
  • Kagerulle

Ingredienser
  

  • 3 dl Mælk
  • 5 g Tørgær eller 20 g frisk gær
  • 2 tsk Sukker
  • 60 g Smør
  • 1 tsk Salt
  • 600 g Hvedemel

Sådan gør du
 

  • Lun mælken
  • Tilsæt gær og sukker og lad det stå i ca. 10 min. til gæren er aktiveret
  • Smelt smørret og lad det køle af
  • Hæld alt sammen i røremaskinen og tilsæt melet.
  • Ælt dejen 10 min. ved medium hastighed og 5 min. ved høj hastighed, til dejen er enartet og glat.
  • Vej dejen og divider med 8. Vej 8 klumper af og tril til boller.
  • Rul alle boller flade, til ovale brød med en kagerulle (1/2 cm tykke) og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir.
  • Lad brødene hæve ca. 2 timer, tildækket, til de er blevet dobbelt så tykke.
  • Bag hver plade v/175 grader i ca. 20 min. til paninibrødene er flotte gyldne. Lad dem køle af på en rist.