Go Back

Pølsehorn - svampede og lækre

Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter

Ingredienser
  

  • 2,75 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 100 g smør
  • 30 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1,5 tsk salg
  • 1 æg
  • 700 g mel
  • 20 pølsestykker
  • sesamfrø til pynt

Sådan gør du
 

  • 1. Smelt smørret
    2. Tilsæt vand og yoghurt og rør sammen
    3. Hæld det hele over skålen til røremaskinen
    4. Mål at temp. er max 37 grader
    5. Oplæs gæren heri
    6. Tilsæt sukker, salt og æg
    7. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt god sammen. Dejen må ikke være for våd - så tilsæt lidt mere mel, men pas på - dejen skal stadig være en lille smule klistret.
    8. Del dejen i to, og rul dem ud til store cirkler som hver deles i 8 lige store "lagkagestykker".
    9. Lig et pølsestykke på hver, og rul dejen rundt om pølsen.
    10. Fordel alle pølsehornene på 2 bageplader med bagepapir.
    11. Lad dem hæve under et viskestykke i 1,5 time på et lunt sted.
    12. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
    13. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 12-15 min.