Tænd ovnen på 180° (alm).
Smør din springform (jeg bruger en bagespray)
Pisk smør, sukker og vaniljekorn, lyst og luftigt
Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt ind imellem
Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt i en skål og rør det i dejen med en ske eller dejskraber
Rør cremefraichen i dejen
Hak chokoladen groft og rør den i dejen
Rør dejen til den er ensartet og hæld den dernæst i springformen og fordel den i et jævnt lag
Skær rabarberne i stykker af 10-11 cm. Flæk dem på langs hvis de er tykke.
Læg rabarberstænglerne oven på dejen i et mønster som en sol og tryk dem let ned i dejen.
Drys med sukker i et tyndt lag over det hele
Bag kagen i ovnen ca. 45 min. til den er gennembagt og gylden ovenpå.
Lad den køle af i formen på en rist.
Ved servering: drys flormelis over kagen og server den med kold cremefraiche til.