Go Back

Rabarbertærte med hvid chokolade

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 8

Equipment

  • Springform på 24 cm

Ingredienser
  

  • 225 g blødt smør
  • 180 g sukker
  • 1 kornene fra en vaniljestang
  • 2 æg
  • 190 g hvedemel
  • 100 g mandelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl cremefraiche, 18%
  • 150 g hvid chokolade
  • 180 g rabarber
  • 1 spsk sukker til drys

Til pynt og servering

  • Flormelis til at drysse over
  • Cremefraiche

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180° (alm).
  • Smør din springform (jeg bruger en bagespray)
  • Pisk smør, sukker og vaniljekorn, lyst og luftigt
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt ind imellem
  • Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt i en skål og rør det i dejen med en ske eller dejskraber
  • Rør cremefraichen i dejen
  • Hak chokoladen groft og rør den i dejen
  • Rør dejen til den er ensartet og hæld den dernæst i springformen og fordel den i et jævnt lag
  • Skær rabarberne i stykker af 10-11 cm. Flæk dem på langs hvis de er tykke.
  • Læg rabarberstænglerne oven på dejen i et mønster som en sol og tryk dem let ned i dejen.
  • Drys med sukker i et tyndt lag over det hele
  • Bag kagen i ovnen ca. 45 min. til den er gennembagt og gylden ovenpå.
  • Lad den køle af i formen på en rist.
  • Ved servering: drys flormelis over kagen og server den med kold cremefraiche til.