Go Back

Rosinboller

Antal 12 Boller

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser
  

  • 80 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 nip flagesalt
  • 470 g hvedemel
  • 150 g rosiner

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde
  • Tilsæt mælken og tag gryden af så snart det hele er lunken
  • Hæld det over i røremaskinens skål og opløs gæren heri
  • Tilsæt sukker og rør til det er opløst
  • Tilsæt 1 æg og rør rundt (det andet skal bruges til pensling)
  • Tilsæt kardemomme og salt og rør rundt.
  • Tilsæt melet lidt af gangen mens røremaskinen kører på laveste trin
  • Rør dejen i ca. 7-10 min til dejen slipper skålens kanter og er flot blank
  • Tilsæt rosinerne og rør kun til de netop er blandet i dejen.
  • Sæt husholdningsfilm over skålen og dæk med et viskestykke og lad nu dejen hæve 1 time ved stuetemperatur
  • Del nu dejen i 12 klumper. Tril dem til boller og lig dem i en bradepande med bagepapir. Der skal være plads til at de hæver.
  • Dæk bradepanden til som du gjorde med skålen og lad bollerne efterhæve 30 min.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag bollerne i ca. 10 min. V/220 grader (varmluft)