50gKærnemælkMan kan også bruge yoghurt eller andet surmælksprodukt
Sådan gør du
Kerner, Nem-Sur, salt, vand og kærnemælk blandet i røremaskinens skål og der røres med K-Spaden i 5-7 min.
Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør i 12-14 min. på mellem hastighed
Hæld dejen i en smurt form og tryk den godt ned
Drys solsikkekerner på som pynt og tryk den ned (bruger bagsiden af en spiseske)
Lad brødet hæve i 45 min. med damp. Jeg sætter brødet ved siden af en skål med kogende vand, og sætter en plastkasse over, så dampen bliver derinde. Alternativt kan man sætte det ind i en kold ovn med en skål kogende vand.
Bag brødet ved 180 grader varmluft i ca. 50 min. til brødet har en kernetemperatur på 96°
Lad brødet køle et par min. og tag det dernæst ud af formen og pak det ind i et viskestykke og lad det køle helt af der. På den måde bevares fugten i brødet.
Når brødet er kølet helt af, opbevares det i en plastpose.
Noter
Passer til en rugbrødsform på ca. 3 liter Min form måler 10 x 10 x 30 cm.