Go Back

Rugbrød med solsikkekerner

Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Antal 1

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser
  

  • 150 g Poppet rug
  • 75 g Solsikkekerner
  • 75 g Rugflager
  • 35 g Nemsur
  • 12 g Salt
  • 200 g Rugmel
  • 100 g Power Bake Fuldkornshvede
  • 100 g Hvedemel
  • 10 g Tørgær Jeg bruger rødgær
  • 8 g Optimax bageenzym
  • 38 g Flydende Malt
  • 490 ml Vand
  • 50 g Kærnemælk Man kan også bruge yoghurt eller andet surmælksprodukt

Sådan gør du
 

  • Kerner, Nem-Sur, salt, vand og kærnemælk blandet i røremaskinens skål og der røres med K-Spaden i 5-7 min.
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør i 12-14 min. på mellem hastighed
  • Hæld dejen i en smurt form og tryk den godt ned
  • Drys solsikkekerner på som pynt og tryk den ned (bruger bagsiden af en spiseske)
  • Lad brødet hæve i 45 min. med damp.
    Jeg sætter brødet ved siden af en skål med kogende vand, og sætter en plastkasse over, så dampen bliver derinde. Alternativt kan man sætte det ind i en kold ovn med en skål kogende vand.
  • Bag brødet ved 180 grader varmluft i ca. 50 min. til brødet har en kernetemperatur på 96°
  • Lad brødet køle et par min. og tag det dernæst ud af formen og pak det ind i et viskestykke og lad det køle helt af der. På den måde bevares fugten i brødet.
  • Når brødet er kølet helt af, opbevares det i en plastpose.

Noter

Passer til en rugbrødsform på ca. 3 liter
Min form måler 10 x 10 x 30 cm.