Kog vandet og hæld det over solsikkekernerne - og lad det trække en halv time.
Hæld vandet fra kernerne
Kog rugkerner og kaffe op i en gryde. Lad det koge under omrøring til al kernerne har opsuget al kaffen
Hæld solsikkekerner og rugkerner i en røreskål og tilsæt kærnemælken
Når blandingen ikke længere er varmere end max 35 grader smuldres gæren heri
Tilsæt speltmel, salt og sirup og rør rundt
Tilsæt rugmelet af et par omgange og ælt dejen i ca. 6-7 min. til det hele er godt blandet.
Smør rugbrødsformen med fedtstof og drys solsikkekerner i bunden. Min form er en Eva solo 2,2 liters form.
Fyld dejen i formen og glat med bagsiden af en ske.
Drys solsikkekerner over
Dæk formen med husholdningsfilm og lad den hæve 2 timer ved stuetemperatur
Når der i dejen er 6-8 små knappenålshuller i overfladen er dejen færdig med at hæve
Bag brødet ved 180 grader (alm) i 5 kvarter til kernetemperaturen når 96 grader.
Tag brødet ud af ovnen og læg et viskestykke over formen i 5 min.
Tag derefter brødet ud af formen og vikl det ind i et hårdt opvredet viskestykke og lade det hvile der til det er helt afkølet.
Når brødet er kølet helt af, er det bedst at opbevare det i en plastpose.