10g bageenzymerkan udlades - men gør bollerne endnu mere luftige
20ggroft salt
20gchiafrø
Sådan gør du
1. Opløs gær og sukker i det lunkne vand2. Kom begge slags mel, bageenzym og chiafrø i og rør på røremaskine ved middel hastighed til der ikke er klumper i dejen længere3. Drys saltet over og lad dejen hvile i 30 min.4. Fortsæt med at røre den ved middel-høj hastighed i ca. 15 min til dejen slipper kanterne på røreskålen og dejen kan bestå glutentesten. 5. Hæld lidt olie i en skål og hæld dejen over i skålen.6. Sæt låg på skålen og sæt dejen i køleskabet natten over. Helst ca. 12 timer. Hvis hævetiden er mindre, så tilsæt lidt ekstra gær.7. Næste morgen: Tænd ovnen på 250 grader (alm.) og lad en bageplade varme derinde imens. (Hvis du har et bagestål så bruger du det istedet). Sæt ligeledes en skål med granitskærver ind mens du varmer ovnen op, alternativt sæt en bradepande i bunden af ovnen.8. Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur mens ovenen varmer op.9. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og drys lidt mel over.10. Skær dejen ud til boller - en af gangen. Pas på ikke at ødelægge lufthullerne i dejen. Brug dejskraberen.11. Sæt bollerne på bagepapir og træk bagepapiret med bollerne på over på den varme plade i ovnen. Hæld 1,5 dl. vand over granitskærverne eller i bradepanden.12. Bag bollerne i ca. 14 min. til de er gyldne og lyder hule når du banker på dem under bunden. Efter 10 min. tag da granitskærverne/bradepanden ud og luk al dampen ud af ovnen.