Go Back

Små brød med ost og urter

Forb. tid 1 time 35 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 10

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser
  

  • 2 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk dijon sennep
  • 3 spsk rapsolie
  • 125 g revet emmentaler ost
  • 2 håndfulde finthakket ruccolasalat
  • 2 håndfulde finthakket timian eller 2 tsk tørret timian
  • 150 g durummel
  • 450 g pizzamel eller tipo 00
  • 9 g bageenzym

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet i røremaskinens skål
  • Tilsæt yoghurt, salt, sennep og 2 spsk olie samt ost og rør rundt
  • Tilsæt salat, timian, durummel og bageenzym og rør rundt
  • Tilsæt pizzamel lidt efter lidt mens røremaskinen kører
  • Lad røremaskinen kører 6-8 min. ved lav hastighed og 4-5 min. ved høj hastighed til dejen er glat og smidig og slipper skålens kanter
  • Hæld dejen over i en meldrysset skål og hæld 1 spsk olie ud over dejen. Sæt låg på skålen og lad dejen hæve 1 time.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den en lille smule til olien er fordelt i dejen.
  • Del dejen i 10 stykker ( Jeg vejer altid min dej af) og form dem til små brød
  • Sæt brødene på 2 bageplader med bagepapir. Dæk dem til med et fugtigt klæde og lad dem efterhæve i 20-30 min.
  • Varm ovnen op til 200° (varmluft) med en bradepande i bunden.
  • Når brødene har efterhævet, ridses de med en skarp kniv, sprøjtes eller pensles med vand og drysses med lidt durummel.
  • Sæt de to plader i ovnen.
  • Hæld 1 dl. vand i bradepanden og luk ovnen med det samme. Sæt et viskestykke hen over udluftningshullerne i ovnen.
  • Efter 5 min. tages bradepanden ud igen og viskestykket fjernes fra udluftningshullerne.
  • Bag brødende yderligere 15 min.
    Efter 10 min. åbnes ovnlågen kortvarigt igen så dampen lukkes ud.
  • Når brødene er færdige, gyldne og sprøde tages de ud og køler af på en rist.