Go Back

Softkerne rugbrød

Forb. tid 1 time 5 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Antal 1 stk

Ingredienser
  

  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 100 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 35 g Nem-sur
  • 15 g salt
  • 285 g lunken vand til kernerne
  • 220 g lunken vand til dejen
  • 150 g solsikkekerner
  • 75 g poppede durumkerner
  • 75 g poppet rug
  • 10 g tørgær
  • 10 g flydende malt

Sådan gør du
 

  • Hæld alle kerner og vand til kerner i røremaskinens skål
  • Tilsæt salt, Nem-sur og tørgæ
  • Lad røremaskinen køre på lav hastighed i 5-6 min.
  • Hæld de 3 slags mel, malt og vand til dejen og lad røremaskinen køre ved middel hastighed i 12-14 min. med K-spaden.
  • Kom dejen i en rugbrødsform (3 liter). Pres og glat dejen (med bagsiden af en våd ske).
  • Drys med sesamfrø og pres dem let ned med bagsiden af skeen.
  • Sæt rugbrødet i ovnen ved 40-45 grader i 45 min.
  • Skru dernæst ovnen op til 180 grader (varmluft) og bag brødet i ca. 50 min til det opnår en kernetemperatur på 96 grader.
  • Pak brødet ind i et viskestykke og lad det køle af på den måde. Derved bevares fugtigheden i brødet.
  • Hvis du ønsker at fryse dit brød ned så gør det mens brødet stadig er svagt lun, igen for at bevare fugtigheden.

Noter

Opskrift efter inspiration fra Grillbutikken.