Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Softkerne rugbrød
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
1
time
t
5
minutter
min
Tilb. tid
50
minutter
min
Antal
1
stk
Ingredienser
100
g
fuldkornshvedemel
100
g
rugmel
200
g
hvedemel
35
g
Nem-sur
15
g
salt
285
g
lunken vand til kernerne
220
g
lunken vand til dejen
150
g
solsikkekerner
75
g
poppede durumkerner
75
g
poppet rug
10
g
tørgær
10
g
flydende malt
Sådan gør du
Hæld alle kerner og vand til kerner i røremaskinens skål
Tilsæt salt, Nem-sur og tørgæ
Lad røremaskinen køre på lav hastighed i 5-6 min.
Hæld de 3 slags mel, malt og vand til dejen og lad røremaskinen køre ved middel hastighed i 12-14 min. med K-spaden.
Kom dejen i en rugbrødsform (3 liter). Pres og glat dejen (med bagsiden af en våd ske).
Drys med sesamfrø og pres dem let ned med bagsiden af skeen.
Sæt rugbrødet i ovnen ved 40-45 grader i 45 min.
Skru dernæst ovnen op til 180 grader (varmluft) og bag brødet i ca. 50 min til det opnår en kernetemperatur på 96 grader.
Pak brødet ind i et viskestykke og lad det køle af på den måde. Derved bevares fugtigheden i brødet.
Hvis du ønsker at fryse dit brød ned så gør det mens brødet stadig er svagt lun, igen for at bevare fugtigheden.
Noter
Opskrift efter inspiration fra Grillbutikken.